Vermicellisoep met tomaat, kikkererwten en linzen van London Loy
Vermicelli, linzen, kikkererwten en tomatenblokjes: ingrediënten die vaak al in de voorraadkast staan. London Loy maakte er een heerlijk soeprecept van.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olie op middelhoog vuur, bak de ui 5 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de kurkuma, ras el hanout, harissa en peper toe en bak 5 min.
Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen, tomatenblokjes, het bouillonblokje en het water toe aan de ui. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng in een kom de bloem met 3 el warm water (per 4 personen) tot een glad papje. Giet het papje bij de soep en meng goed. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.
Vermicellisoep met tomaat, kikkererwten en linzen van London Loy
Vermicelli, linzen, kikkererwten en tomatenblokjes: ingrediënten die vaak al in de voorraadkast staan. London Loy maakte er een heerlijk soeprecept van.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olie op middelhoog vuur, bak de ui 5 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de kurkuma, ras el hanout, harissa en peper toe en bak 5 min.
Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen, tomatenblokjes, het bouillonblokje en het water toe aan de ui. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng in een kom de bloem met 3 el warm water (per 4 personen) tot een glad papje. Giet het papje bij de soep en meng goed. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 tl kurkuma
2 el ras el hanout
2 el Souq citroenharissa
400 g linzen in blik
800 g tomatenblokjes
1 groentebouillonblokje
500 ml water
400 g kikkererwten in blik
1 el tarwebloem
125 g vermicelli
7 g verse koriander