Tomaten-linzensoep van Marieke
bewaar
bewaar

Tomaten-linzensoep van Marieke

Met deze tomaten-linzensoep maakt Marieke vanaf nu niet alleen haar buren blij.

45 min. bereiden

15 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de peen in blokjes van een ½ cm. Voeg de bleekselderij en peen toe en bak 3 min. mee. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Voeg het water toe.

Breng de soep aan de kook en laat 25 min. zachtjes doorkoken. Doe ondertussen de linzen en kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de koriander en peterselie fijn. Bestrooi de soep royaal met de fijngesneden kruiden.

algemeenDe soep kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast bewaard.
achtergrondinfo#bordjevoorjeburen, Allerhande 1 2023, Marieke: "Ik vind het altijd leuk om voor mensen te koken en steun het initiatief graag. Je woont echt prettiger in je straat als je je buren kent. Zo spreek je mensen makkelijker aan als er wat is, of als je hulp nodig hebt." Kijk voor meer info bij Bordje voor je buren."
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-linzensoep van Marieke

Met deze tomaten-linzensoep maakt Marieke vanaf nu niet alleen haar buren blij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig