Vegetarische harira
Heerlijk kruidige soep die zijn oorsprong in Marokko vindt.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de wortel in blokjes van een ½ cm en rasp de gember. Voeg de bleekselderij, wortel en gember toe aan het uimengsel en bak 3 min. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Roer de ghee erdoor en voeg het water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Voeg de vermicelli toe en kook nog 10 min. Laat ondertussen de linzen en kikkererwten uitlekken, spoel af onder koud stromend water en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander en peterselie fijn en de citroen in parten. Serveer de soep met een partje citroen en bestrooi royaal met de fijngesneden kruiden.
Vegetarische harira
Heerlijk kruidige soep die zijn oorsprong in Marokko vindt.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de wortel in blokjes van een ½ cm en rasp de gember. Voeg de bleekselderij, wortel en gember toe aan het uimengsel en bak 3 min. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Roer de ghee erdoor en voeg het water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Voeg de vermicelli toe en kook nog 10 min. Laat ondertussen de linzen en kikkererwten uitlekken, spoel af onder koud stromend water en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander en peterselie fijn en de citroen in parten. Serveer de soep met een partje citroen en bestrooi royaal met de fijngesneden kruiden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
3 stengels bleekselderij
200 g wortelen
4 cm verse gember
3 el ras el hanout
½ tl zout
2 el tomatenpuree
4 tomaten
1 el ghee
1 l water
100 g vermicelli
200 g linzen in blik
200 g kikkererwten in blik
15 g verse koriander
15 g verse platte peterselie
1 citroen