Harira van Mustapha Tannane
Harira maken, laat dat maar aan Mustapha over. Hij weet als geen ander hoe je deze Marokkaanse groentesoep maakt.
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de biefstuk in kleine blokjes. Meng de specerijen met de roomboter goed door het vlees en breng op smaak met het zout.
Snipper de ui en snijd de koriander, selderij en peterselie grof. Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze onder in kokend water tot het velletje omkrult. Dompel ze daarna onder in koud water. Ontvel de tomaten, doe in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer.
Verhit de olie in een soeppan en bak de biefstuk op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui, koriander, selderij en peterselie toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepureerde tomaten, linzen en kikkererwten toe en laat 30 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Voeg de tomatenpuree en 1.25 liter water (per 8 personen) toe, breng aan de kook en laat 1 uur op laag vuur zachtjes koken zonder deksel. Roer af en toe.
Doe ondertussen de bloem met de rest van het water in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Voeg het bloemmengsel toe aan de soep, breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken. Voeg de vermicelli toe en kook 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Harira van Mustapha Tannane
Harira maken, laat dat maar aan Mustapha over. Hij weet als geen ander hoe je deze Marokkaanse groentesoep maakt.
voorgerecht
null personen
240 kcal
25 min. bereiden
95 min. wachten
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de biefstuk in kleine blokjes. Meng de specerijen met de roomboter goed door het vlees en breng op smaak met het zout.
Snipper de ui en snijd de koriander, selderij en peterselie grof. Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze onder in kokend water tot het velletje omkrult. Dompel ze daarna onder in koud water. Ontvel de tomaten, doe in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer.
Verhit de olie in een soeppan en bak de biefstuk op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui, koriander, selderij en peterselie toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepureerde tomaten, linzen en kikkererwten toe en laat 30 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Voeg de tomatenpuree en 1.25 liter water (per 8 personen) toe, breng aan de kook en laat 1 uur op laag vuur zachtjes koken zonder deksel. Roer af en toe.
Doe ondertussen de bloem met de rest van het water in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Voeg het bloemmengsel toe aan de soep, breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken. Voeg de vermicelli toe en kook 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
achtergrondinfo:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl ongezouten roomboter
250 g halal biefstuk
1 tl chilivlokken
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen gember
1 tl zout
1 middelgrote ui
7½ g verse koriander
10 g verse selderij
7½ g verse peterselie
700 g tomaten
2 el zonnebloemolie
100 g gedroogde rode linzen
160 g kikkererwten in blik
70 g tomatenpuree
1½ l water
2 el tarwebloem
40 g vermicelli
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker