Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta
Een gezond soepje met pompoen, wortel, linzen en ricotta. Dat is genieten zonder na te denken.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het ras el hanout, de winterpeen en pompoenblokjes toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg de linzen en het water toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Breng de ricotta op smaak met peper.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe kommen en schep in ieder kom ¼ van de ricotta. Bestrooi met de koriander.
Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta
Een gezond soepje met pompoen, wortel, linzen en ricotta. Dat is genieten zonder na te denken.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het ras el hanout, de winterpeen en pompoenblokjes toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg de linzen en het water toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Breng de ricotta op smaak met peper.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe kommen en schep in ieder kom ¼ van de ricotta. Bestrooi met de koriander.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
500 g winterpenen
3 el milde olijfolie
½ el ras el hanout
450 g diepvries pompoenblokjes
250 g gedroogde rode linzen
1¼ l kraanwater
7½ g verse koriander
150 g ricotta
Dit heb je nodig
staafmixer