Linzensoep met geroosterde pompoen en korianderyoghurt
Linzen + pompoen + yoghurt + koriander = geroosterde linzensoep met korianderyoghurt. Daar warm je van op!
Aan de slag
Ontdooi de pompoenblokjes. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de pompoenblokjes met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de ui met de knoflook en peen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de harissa en splitlinzen toe en bak 3 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 min. koken met het deksel op de pan.
Voeg de pompoen toe aan de soep en kook nog 15 min. met het deksel op de pan.
Snijd ondertussen de koriander fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Verdeel over diepe borden en besprenkel met de korianderyoghurt.
Linzensoep met geroosterde pompoen en korianderyoghurt
Linzen + pompoen + yoghurt + koriander = geroosterde linzensoep met korianderyoghurt. Daar warm je van op!
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Ontdooi de pompoenblokjes. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de pompoenblokjes met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de ui met de knoflook en peen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de harissa en splitlinzen toe en bak 3 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 min. koken met het deksel op de pan.
Voeg de pompoen toe aan de soep en kook nog 15 min. met het deksel op de pan.
Snijd ondertussen de koriander fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Verdeel over diepe borden en besprenkel met de korianderyoghurt.
variatietip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries pompoenblokjes
4 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
200 g winterpeen
1 el milde harissa
250 g rode splitlinzen
1 groentebouillonblokje
1½ l kraanwater
15 g verse koriander
150 ml volle yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
soeppan
staafmixer