Linzensoep met geroosterde pompoen en korianderyoghurt
bewaar
bewaar

Linzensoep met geroosterde pompoen en korianderyoghurt

Linzen + pompoen + yoghurt + koriander = geroosterde linzensoep met korianderyoghurt. Daar warm je van op!

20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de pompoenblokjes. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de pompoenblokjes met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de ui met de knoflook en peen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Voeg de harissa en splitlinzen toe en bak 3 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 min. koken met het deksel op de pan.

Voeg de pompoen toe aan de soep en kook nog 15 min. met het deksel op de pan.

Snijd ondertussen de koriander fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Verdeel over diepe borden en besprenkel met de korianderyoghurt.

variatietipHet is ook lekker om wat extra harissa door de korianderyoghurt te mengen. Lekker met brood.
vegantipDe yoghurt kan vervangen worden door een veganistisch alternatief, dan is deze soep helemaal vegan.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzensoep met geroosterde pompoen en korianderyoghurt

Linzen + pompoen + yoghurt + koriander = geroosterde linzensoep met korianderyoghurt. Daar warm je van op!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig