Linzensoep met korianderpesto
Rijkgevulde soep met rode linzen en schelvis. Wij scheppen nog een keer op!
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.
Doe 4 el olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.
Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.
Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.
Linzensoep met korianderpesto
Instructievideo - 02:40 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Linzensoep met korianderpesto
Rijkgevulde soep met rode linzen en schelvis. Wij scheppen nog een keer op!
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.
Doe 4 el olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.
Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.
Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
1½ l kraanwater
250 g Valle del sole rode splitlinzen
3 kippenbouillontabletten
6 el traditionele olijfolie
15 g verse koriander
250 g verse schelvisfilets
1 el za'atar kruidenmix
1 perssinaasappel
1½ el harissa
Dit heb je nodig
staafmixer