Harira met harissa
Pittige Marokkaanse kikkererwtensoep met gehakt: zin in!
Aan de slag
Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, komijn, kurkuma, kaneel, harissa en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.
Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Harira met harissa
Pittige Marokkaanse kikkererwtensoep met gehakt: zin in!
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, komijn, kurkuma, kaneel, harissa en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.
Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie.
algemeen:
bereidingstip:
variatietip:
combinatietip:
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 tl gemalen kaneel
2 tl harissa
2 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
½ struik bleekselderij
400 g tomatenblokjes in blik
1 l water
100 g Valle del sole rode splitlinzen
Dit heb je nodig
keukenmachine