Rode-linzensoep met gekruide visreepjes
Een anders-dan-anders maaltijdsoep die binnen een kwartier klaar is.
Aan de slag
Doe de linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de soep en laat nog 12 min. koken. Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander.
Rode-linzensoep met gekruide visreepjes
Een anders-dan-anders maaltijdsoep die binnen een kwartier klaar is.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de soep en laat nog 12 min. koken. Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gedroogde rode linzen
2 l kippenbouillon van tablet
95 g boemboe ajam paniki
600 g geschrapte worteltjes
3 cm verse gember
250 g verse schelvisfilets
2 el rijstolie
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer