Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst
Ook op een balansdag kun je deze goedgevulde soep op tafel zetten.
Aan de slag
Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem.
Bak de bleekselderij, hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de linzen uitlekken. Voeg de linzen, worst en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en verwarm nog 4 min. op laag vuur. Serveer in grote kommen.
Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst
Ook op een balansdag kun je deze goedgevulde soep op tafel zetten.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem.
Bak de bleekselderij, hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de linzen uitlekken. Voeg de linzen, worst en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en verwarm nog 4 min. op laag vuur. Serveer in grote kommen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
320 g kipsaucijzen
4 el arachideolie
3 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
500 g verse gesneden hutspotgroenten
½ el karwijzaad
800 g linzen in pot
1 l kippenbouillon van tablet