Linzensoep met bleekselderij
bewaar
bewaar

Linzensoep met bleekselderij

Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.
combinatietipLekker met verse koriander en geroosterde pitabroodjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzensoep met bleekselderij

Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig