Stevige linzensoep
Een stevige soep met toch minder dan 450 calorieën en in 20 minuten klaar.
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de linzen uitlekken.
Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.
Stevige linzensoep
Een stevige soep met toch minder dan 450 calorieën en in 20 minuten klaar.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de linzen uitlekken.
Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stuk struik bleekselderij
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
800 g gepelde tomaten in blik
750 ml kraanwater
3 groentebouillonblokjes
400 g bruine linzen in blik
150 g schelpjespasta
80 g geraspte jong belegen kaas