Wortel-linzensoep
De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min. Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water. Schud om en schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken. Voeg de gezeefde tomaten toe. Pureer de groenten zodra de wortel gaar is. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Grill het naanbrood. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom wat crème fraîche. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met het naanbrood.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Wortel-linzensoep
De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min. Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water. Schud om en schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken. Voeg de gezeefde tomaten toe. Pureer de groenten zodra de wortel gaar is. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Grill het naanbrood. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom wat crème fraîche. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met het naanbrood.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 winterpeen
2 el plantaardige olie
400 ml Indiase currysaus
250 g gezeefde tomaten in pak
400 g bruine linzen in blik
240 g naanbroden knoflook & koriander
100 ml crème fraîche
16 takjes verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan