Ovenpasta met pompoen en mozzarella
Gezonde pasta uit de oven. Dat is een gegarandeerd succes. Zeker als je 'm maakt met mozzarella en pompoen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de fusilli 6 min. Giet af en vang 250 ml van het kookvocht (per 4 personen) op.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de ui. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak de aubergine ca. 5 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de ui samen met de pompoenblokjes toe, bak 5 min. Schep regelmatig om.
Maal ondertussen het brood in de hakmolen fijn. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak het brood ca. 2 min. op hoog vuur al omscheppend krokant. Breng op smaak met peper.
Voeg de pasta, zuivelspread, het kookvocht en de gerookte-paprikapoeder toe aan de groenten en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel de pasta erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Bestrooi met de broodkruim en peper. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Ovenpasta met pompoen en mozzarella
Gezonde pasta uit de oven. Dat is een gegarandeerd succes. Zeker als je 'm maakt met mozzarella en pompoen.
hoofdgerecht
null porties
605 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de fusilli 6 min. Giet af en vang 250 ml van het kookvocht (per 4 personen) op.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de ui. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak de aubergine ca. 5 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de ui samen met de pompoenblokjes toe, bak 5 min. Schep regelmatig om.
Maal ondertussen het brood in de hakmolen fijn. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak het brood ca. 2 min. op hoog vuur al omscheppend krokant. Breng op smaak met peper.
Voeg de pasta, zuivelspread, het kookvocht en de gerookte-paprikapoeder toe aan de groenten en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel de pasta erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Bestrooi met de broodkruim en peper. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g biologische volkorenfusilli
1 aubergine
1 middelgrote ui
2½ el milde olijfolie
450 g diepvries pompoenblokjes
2 sneetjes volkorenbrood
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
1 el gerookte paprikapoeder
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
ovenschaal (30 x 20 cm)