Kipburger met gebakken aardappelen en romige spinazie
Een simpele maaltijd voor iedere dag van de week? Kies voor deze kipburger met gebakken aardappelen en romige spinazie.
Aan de slag
Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en de bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur in 10-12 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie en nootmuskaat toe en bak ca. 10 min. op middelhoog vuur tot het vocht verdampt is. Roer ⅘ van de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng het kipgehakt met de paprikapoeder, de rest van de zuivelspread, selderij en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers (per 4 personen) van.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 7 min. op middelhoog tot hoog vuur gaar en knapperig. Keer regelmatig.
Serveer de burgers met de aardappelpartjes en de romige spinazie.
Kipburger met gebakken aardappelen en romige spinazie
Een simpele maaltijd voor iedere dag van de week? Kies voor deze kipburger met gebakken aardappelen en romige spinazie.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en de bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur in 10-12 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie en nootmuskaat toe en bak ca. 10 min. op middelhoog vuur tot het vocht verdampt is. Roer ⅘ van de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng het kipgehakt met de paprikapoeder, de rest van de zuivelspread, selderij en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers (per 4 personen) van.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 7 min. op middelhoog tot hoog vuur gaar en knapperig. Keer regelmatig.
Serveer de burgers met de aardappelpartjes en de romige spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
600 g diepvries aardappelpartjes
3 middelgrote uien
1 teen knoflook
750 g diepvries spinazie
1 tl gemalen nootmuskaat
100 g zuivelspread knoflook en kruiden
20 g verse selderij
300 g kipgehakt naturel
1 tl milde paprikapoeder