Tomaten-linzensoep met spinazie en witte kaas
Kom makkelijk aan je dagelijkse portie groente met deze soep. Aftoppen met witte kaas en peterselie en genieten maar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Maak de winterpeen schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de winterpeen en peterseliestelen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gezeefde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en spinazie toe en kook 2 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden, verkruimel de witte kaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselieblaadjes. Serveer met de ciabattina’s
Tomaten-linzensoep met spinazie en witte kaas
Kom makkelijk aan je dagelijkse portie groente met deze soep. Aftoppen met witte kaas en peterselie en genieten maar.
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Maak de winterpeen schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de winterpeen en peterseliestelen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gezeefde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en spinazie toe en kook 2 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden, verkruimel de witte kaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselieblaadjes. Serveer met de ciabattina’s
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 afbakciabattina's
2 middelgrote uien
200 g winterpeen
20 g verse peterselie
3 el milde olijfolie
1 groentebouillonblokje
500 g gezeefde tomaten
500 ml water
400 g linzen
200 g verse spinazie
100 g witte kaas