Witte bonen stoof met selderij en witte kaas
Ongestoofelijk lekker! Dat is deze heerlijke vegetarische Italiaanse stoofschotel met witte bonen. Je moet even geduld hebben als de bonen weken, maar we beloven dat dit gerecht het wachten meer dan waard is.
Aan de slag
Doe de bonen in een kom, overgiet met kokend water en laat 4 uur weken.
Snipper de uien. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de oregano, rozemarijn en tijm uit de Italiaanse kruidenmix en snijd de salie fijn.
Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de knoflook en kruiden 5 min. Giet de bonen af, voeg toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 1 uur en 10 min. op laag vuur zachtjes koken met het deksel half op de pan.
Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Voeg na 20 min. de peen en bleekselderij toe aan de pan. Voeg steeds wat extra water toe als de bonen droog staan. Breng de bonen op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de bonen over de borden, verkruimel de witte kaas erboven, bestrooi met de peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer met het brood.
Witte bonen stoof met selderij en witte kaas
Ongestoofelijk lekker! Dat is deze heerlijke vegetarische Italiaanse stoofschotel met witte bonen. Je moet even geduld hebben als de bonen weken, maar we beloven dat dit gerecht het wachten meer dan waard is.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
310 min. wachten
6 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bonen in een kom, overgiet met kokend water en laat 4 uur weken.
Snipper de uien. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de oregano, rozemarijn en tijm uit de Italiaanse kruidenmix en snijd de salie fijn.
Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de knoflook en kruiden 5 min. Giet de bonen af, voeg toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 1 uur en 10 min. op laag vuur zachtjes koken met het deksel half op de pan.
Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Voeg na 20 min. de peen en bleekselderij toe aan de pan. Voeg steeds wat extra water toe als de bonen droog staan. Breng de bonen op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de bonen over de borden, verkruimel de witte kaas erboven, bestrooi met de peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer met het brood.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gedroogde witte bonen
3 middelgrote uien
4 tenen knoflook
10 g verse Italiaanse kruidenmix
4 el traditionele olijfolie
2 l kraanwater
1 groentebouillonblokje
1 struik bleekselderij
250 g winterpeen
1 afbakciabattina
5 g verse platte peterselie
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
soeppan