Pastinaak-venkelsoep
Pastinaak en venkel zijn twee van die groentes die je heel blij met elkaar maakt. En dat proef je meteen terug in deze pastinaak-venkelsoep.
Aan de slag
Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Snipper de uien. Halveer de venkelknollen en verwijder de harde kern. Houd 1 helft (per 4 personen) apart en snijd de rest in repen van 1 cm dik.
Verhit ¼ van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de venkelrepen 5 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.
Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart. Snijd de knoflook fijn. Maal het brood in de hakmolen van de staafmixer tot kruim.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de peterseliestelen 2 min. op laag vuur. Voeg het broodkruim toe en bak al roerend op middelhoog vuur in 6-8 min. krokant. Haal uit de pan, roer het peterselieblad erdoor en laat afkoelen (pangrattato).
Snijd de rest van de venkel in flinterdunne reepjes, eventueel met een mandoline. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over borden en bestrooi met de reepjes venkel en pangrattato.
Pastinaak-venkelsoep
Pastinaak en venkel zijn twee van die groentes die je heel blij met elkaar maakt. En dat proef je meteen terug in deze pastinaak-venkelsoep.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Snipper de uien. Halveer de venkelknollen en verwijder de harde kern. Houd 1 helft (per 4 personen) apart en snijd de rest in repen van 1 cm dik.
Verhit ¼ van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de venkelrepen 5 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.
Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart. Snijd de knoflook fijn. Maal het brood in de hakmolen van de staafmixer tot kruim.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de peterseliestelen 2 min. op laag vuur. Voeg het broodkruim toe en bak al roerend op middelhoog vuur in 6-8 min. krokant. Haal uit de pan, roer het peterselieblad erdoor en laat afkoelen (pangrattato).
Snijd de rest van de venkel in flinterdunne reepjes, eventueel met een mandoline. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over borden en bestrooi met de reepjes venkel en pangrattato.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
2 middelgrote uien
2 venkelknollen
4 el traditionele olijfolie
2 groentebouillonblokjes
1 l kraanwater
15 g verse platte peterselie
3 tenen knoflook
3 sneetjes bruinbrood
200 ml houdbare slagroom
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer met hakmolen
mandoline