Groene linzensoep
bewaar
bewaar

Groene linzensoep

Groene linzensoep: een hartverwarmende kom vol met smaak. De finishing touch? Een lepel citroenyoghurt.

25 min. bereiden / 30 min. wachten

licht pittig

15 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en gember 8 min. Voeg de komijn, kurkuma en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.

Voeg de linzen toe en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken met de deksel op de pan.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Roer het rasp door de yoghurt en breng op smaak met peper.

Schep met een soeplepel 200 ml soep (per 4 personen) in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer.

Meng de gepureerde soep en de spinazie in delen door de rest van de soep. Haal de pan van het vuur als de spinazie is geslonken. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over borden en schep op elke portie een lepel citroenyoghurt.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene linzensoep

Groene linzensoep: een hartverwarmende kom vol met smaak. De finishing touch? Een lepel citroenyoghurt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig