Marokkaanse linzensoep
Winterpeen, passata en een melange van onder andere kaneel, komijn en koriander: deze Marokkaanse linzensoep heeft alles wat je zoekt. Heerlijk met de touch van peterselie.
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, houd de stelen en het blad apart. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak de ui, winterpeen, gember, knoflook en peterseliestelen 5 min. Voeg de aardappelen, kurkuma, koriander, kaneel en komijn toe en bak 2 min. mee. Roer de linzen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk het water en de passata erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. garen.
Breng op smaak met peper en roer de peterselieblaadjes erdoor.
Marokkaanse linzensoep
Winterpeen, passata en een melange van onder andere kaneel, komijn en koriander: deze Marokkaanse linzensoep heeft alles wat je zoekt. Heerlijk met de touch van peterselie.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, houd de stelen en het blad apart. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak de ui, winterpeen, gember, knoflook en peterseliestelen 5 min. Voeg de aardappelen, kurkuma, koriander, kaneel en komijn toe en bak 2 min. mee. Roer de linzen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk het water en de passata erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. garen.
Breng op smaak met peper en roer de peterselieblaadjes erdoor.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
200 g winterpenen
20 g verse gember
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
200 g iets kruimige aardappelen
3 el milde olijfolie
2 tl kurkuma
1 el gemalen koriander
½ tl gemalen kaneel
1 el gemalen komijnzaad
350 g gedroogde groene linzen
1 l water
500 g passata
2 groentebouillontablet