Linzensoep van boer Ayoub
Deze linzensoep staat bij Ayoub regelmatig op tafel tijdens de iftar. Mooi oranje van kleur en boordevol smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn. Schil de peen en aardappel en snijd beide in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een (soep)pan en bak de ui, peen en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomatenpuree, gemalen komijn en de helft van de paprikapoeder toe en bak nog 2 min. mee, roer af en toe door.
Schenk er het kokend water bij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
Spoel ondertussen de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de linzen toe aan de gepureerde soep en kook nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en pers die vervolgens uit. Meng per persoon een halve el citroensap met de rest van de olie en de rest van de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de soep over de kommen. Besprenkel met het oliemengsel en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer het stokbrood erbij.
Linzensoep van boer Ayoub
Deze linzensoep staat bij Ayoub regelmatig op tafel tijdens de iftar. Mooi oranje van kleur en boordevol smaak.
voorgerecht
null personen
545 kcal
40 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn. Schil de peen en aardappel en snijd beide in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een (soep)pan en bak de ui, peen en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomatenpuree, gemalen komijn en de helft van de paprikapoeder toe en bak nog 2 min. mee, roer af en toe door.
Schenk er het kokend water bij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
Spoel ondertussen de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de linzen toe aan de gepureerde soep en kook nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en pers die vervolgens uit. Meng per persoon een halve el citroensap met de rest van de olie en de rest van de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de soep over de kommen. Besprenkel met het oliemengsel en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer het stokbrood erbij.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meergranen afbakstokbrood
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
100 g winterpeen
100 g iets kruimige aardappelen
4 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
½ el gemalen komijn
½ el paprikapoeder
1½ l kokend water
2 groentebouillonblokjes
600 g gedroogde rode linzen
1 citroen
5 g verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer