Romige linzensoep met garnalen van 'Uit de keuken van Fatima'
Volgens Fatima is deze romige linzensoep eerder Turks dan Marrokaans, maar ze eet 'm zelf graag met een extra toevoeging: garnalen.
Aan de slag
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd die met de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Schep de blokjes tomaat en wortel erbij en voeg het zout, de harissakruiden, gemberpoeder, kurkuma en paprikapoeder toe. Bak de groenten al omscheppend 4-5 min. op halfhoog vuur.
Spoel de linzen in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen samen met de tomatenpuree in de pan, verkruimel het bouillonblokje erover en meng goed. Giet het kokende water al roerend in de pan en breng de soep aan de kook. Laat 8-10 min. doorkoken of tot de linzen zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en laat de garnalen 4-5 min. meekoken. Breng de soep extra op smaak met peper en eventueel zout.
Romige linzensoep met garnalen van 'Uit de keuken van Fatima'
Volgens Fatima is deze romige linzensoep eerder Turks dan Marrokaans, maar ze eet 'm zelf graag met een extra toevoeging: garnalen.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd die met de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Schep de blokjes tomaat en wortel erbij en voeg het zout, de harissakruiden, gemberpoeder, kurkuma en paprikapoeder toe. Bak de groenten al omscheppend 4-5 min. op halfhoog vuur.
Spoel de linzen in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen samen met de tomatenpuree in de pan, verkruimel het bouillonblokje erover en meng goed. Giet het kokende water al roerend in de pan en breng de soep aan de kook. Laat 8-10 min. doorkoken of tot de linzen zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en laat de garnalen 4-5 min. meekoken. Breng de soep extra op smaak met peper en eventueel zout.
achtergrondinfo:
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 wortel
2 tomaten
2 el milde olijfolie
1 tl zout
1 tl harissa specerijenmelange
½ tl gemberpoeder
½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
½ tl paprikapoeder
150 g gedroogde rode linzen
1 el tomatenpuree in blik
1 groentebouillonblokje
1 l kokend water
300 g verse cocktailgarnalen
Dit heb je nodig
staafmixer