Wortel-pompoen-linzensoep
Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan.
Aan de slag
Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.
Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.
Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met de tuinkers.
Wortel-pompoen-linzensoep
Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan.
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.
Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.
Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met de tuinkers.
dieettip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels citroengras
4 cm verse gember
500 g winterpeen
400 g koelverse pompoenstukjes
200 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
2 Zonnatura groentebouillontabletten
1 l water
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer