Pompoensoep in een glaasje
Meerdere voorgerechtjes op tafel? Bij zo'n grande entree mag pompoensoep in een glaasje niet ontbreken!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook en komijn toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Zet het vuur uit en pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in de amuseglaasjes.
Pompoensoep in een glaasje
Meerdere voorgerechtjes op tafel? Bij zo'n grande entree mag pompoensoep in een glaasje niet ontbreken!
voorgerecht
null personen
65 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook en komijn toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Zet het vuur uit en pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in de amuseglaasjes.
combinatietip:
bewaartip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
400 g koelverse pompoenstukjes
½ el komijnzaad
1 Zonnatura groentebouillontablet
600 ml water
Dit heb je nodig
amuseglaasjes