Pompoensoep met wortel
bewaar
bewaar

Pompoensoep met wortel

Wortel, pompoen, kokosmelk en een vleugje citroen geven deze soep een smaak die je vaker wil proeven. En dan ook nog eens de prachtige kleur. Dat is echt genieten.

15 min. bereiden / 4 min. oventijd / 15 min. wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de oranje schil van een halve sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de ui. Snijd de gember fijn.

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de gember, pompoen en wortel 5 min. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee.

Schenk het water en de kokosmelk erbij, voeg het sinaasappelrasp, -sap en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de naanbroden op het rooster in de oven in 3-4 min. gaar. Snijd de koriander grof.

Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de pompoenpitten en koriander erover. Serveer de soep met het naanbrood en de groentechips.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met wortel

Wortel, pompoen, kokosmelk en een vleugje citroen geven deze soep een smaak die je vaker wil proeven. En dan ook nog eens de prachtige kleur. Dat is echt genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig