Kipdijstoof met couscous
Couscous, kip en kruiden in een geurige stoof: Marokko in de keuken!
Aan de slag
Doe de couscous in een schaal en schenk het water erover. Laat 10 min. afgedekt staan.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknol(len), snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de venkel, kip en ras el hanout toe aan de uien en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de passata en de cherrytomaten toe en laat met de deksel op de pan 7 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en meng met de peterselie en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipdijstoof met de couscous.
Kipdijstoof met couscous
Couscous, kip en kruiden in een geurige stoof: Marokko in de keuken!
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een schaal en schenk het water erover. Laat 10 min. afgedekt staan.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknol(len), snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de venkel, kip en ras el hanout toe aan de uien en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de passata en de cherrytomaten toe en laat met de deksel op de pan 7 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en meng met de peterselie en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipdijstoof met de couscous.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
350 ml kokend water
4 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
2 venkelknollen
250 g cherrytomaten
400 g kipdijfiletreepjes naturel
1 el ras el hanout specerijenmelange
200 ml passata
30 g verse peterselie