Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen
bewaar
bewaar

Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen

Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten.

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 1 cm. Meng de pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is.

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Meng de couscous met het sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen.

Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud.

combinatietipLekker met lamskoteletjes, feta of rundergehaktballetjes (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen

Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig