Volkorenpita met bonenstoof en geroosterde bloemkool
Ga voor gezond en budgetvriendelijk met deze heerlijke bonenstoof, lekker met de geroosterde bloemkool en volkorenpita. Een voedzame en betaalbare maaltijd die je smaakpapillen verwent!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ½ van de olie, bestrooi met peper en schep om. Rooster ze in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Snijd de pitabroodjes in kwarten. Haal na 20 min. de bakplaat uit de oven. Schuif de bloemkool naar 1 kant, verdeel de pitapuntjes over het lege gedeelte en bak nog 10 min. mee. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Giet de bonen af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, het komijnzaad en ⅔ van de knoflook 1 min. Voeg de bonen en de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. zachtjes stoven, roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenstoof over de kommen, schep de bloemkool erop en verdeel de knoflookyoghurt erover. Serveer de pitapuntjes erbij.
Volkorenpita met bonenstoof en geroosterde bloemkool
Ga voor gezond en budgetvriendelijk met deze heerlijke bonenstoof, lekker met de geroosterde bloemkool en volkorenpita. Een voedzame en betaalbare maaltijd die je smaakpapillen verwent!
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ½ van de olie, bestrooi met peper en schep om. Rooster ze in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Snijd de pitabroodjes in kwarten. Haal na 20 min. de bakplaat uit de oven. Schuif de bloemkool naar 1 kant, verdeel de pitapuntjes over het lege gedeelte en bak nog 10 min. mee. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Giet de bonen af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, het komijnzaad en ⅔ van de knoflook 1 min. Voeg de bonen en de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. zachtjes stoven, roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenstoof over de kommen, schep de bloemkool erop en verdeel de knoflookyoghurt erover. Serveer de pitapuntjes erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g diepvries bloemkoolroosjes
4 el milde olijfolie
4 volkorenpita's
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
400 g kidneybonen
2 tl komijnzaad
400 g tomatenblokjes
1 limoen
20 g selderij
100 g Griekse yoghurt 0%
Dit heb je nodig
bakpapier