Aardappelpuree met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat
Zin in aardappels, maar dan anders? Combineer zo'n zijdezachte puree dan eens met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af, bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen). Schenk het kookvocht en de ⅖ van de olie bij de aardappelen en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de tomaten in de breedte. Verdeel de helften met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅕ van de olie en bestrooi met de helft van het komijnzaad. Rooster de tomaten ca. 20 min. boven in de oven.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Giet de kikkererwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in de breedte in repen van ca. 1 cm. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min. Voeg de rest van het komijnzaad toe, bak ca. 30 sec. mee. Voeg de kikkererwten, spitskool en de helft van de fijngesneden selderij toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof de groenten ca. 10 min. met de deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over platte borden en schep de kool en kikkererwten erop. Verdeel de tomaten erover en bestrooi met de rest van de fijngesneden selderij.
Aardappelpuree met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat
Zin in aardappels, maar dan anders? Combineer zo'n zijdezachte puree dan eens met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af, bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen). Schenk het kookvocht en de ⅖ van de olie bij de aardappelen en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de tomaten in de breedte. Verdeel de helften met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅕ van de olie en bestrooi met de helft van het komijnzaad. Rooster de tomaten ca. 20 min. boven in de oven.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Giet de kikkererwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in de breedte in repen van ca. 1 cm. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min. Voeg de rest van het komijnzaad toe, bak ca. 30 sec. mee. Voeg de kikkererwten, spitskool en de helft van de fijngesneden selderij toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof de groenten ca. 10 min. met de deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over platte borden en schep de kool en kikkererwten erop. Verdeel de tomaten erover en bestrooi met de rest van de fijngesneden selderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappel
5 el milde olijfolie
4 romatomaten
1 el komijnzaad
20 g verse selderij
400 g kikkererwten in blik
500 g spitskolen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
100 ml water
Dit heb je nodig
pureestamper
bakpapier