Knolselderij met appel
De milde en kruidige smaak van knolselderij doet het heel goed samen met het zoete van de appel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm breed. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Snijd ondertussen de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne reepjes (julienne). Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de knolselderij, appel en walnoten over een schaal en meng de dressing erdoor.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Knolselderij met appel
De milde en kruidige smaak van knolselderij doet het heel goed samen met het zoete van de appel.
bijgerecht
null personen
225 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm breed. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Snijd ondertussen de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne reepjes (julienne). Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de knolselderij, appel en walnoten over een schaal en meng de dressing erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
1 el traditionele olijfolie
2 jazz-appels
2 el milde yoghurt
1 el mayonaise
1 tl Franse mosterd
60 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
bakpapier