Gegrilde biologische chipolata met frisse appel-snijbonensalade
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Was de aardappelen, halveer ze ongeschild in de lengte en snijd elke helft in 2 partjes. Voeg de aardappelpartjes en eventueel zout toe aan het kokende water en kook 10 min. Giet af en laat goed uitlekken. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 1 cm. Voeg eventueel samen met zout toe aan het kokende water en kook in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelrasp en 2 el sap met de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes van een ½ cm. Meng de snijbonen, appel en veldsla met de dressing. Bestrooi met de walnoten. Verdeel de aardappelen, worstjes en de salade over de borden.
Gegrilde biologische chipolata met frisse appel-snijbonensalade
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Was de aardappelen, halveer ze ongeschild in de lengte en snijd elke helft in 2 partjes. Voeg de aardappelpartjes en eventueel zout toe aan het kokende water en kook 10 min. Giet af en laat goed uitlekken. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 1 cm. Voeg eventueel samen met zout toe aan het kokende water en kook in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelrasp en 2 el sap met de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes van een ½ cm. Meng de snijbonen, appel en veldsla met de dressing. Bestrooi met de walnoten. Verdeel de aardappelen, worstjes en de salade over de borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappel
400 g ongesneden snijbonen
40 g ongezouten roomboter
450 g varkenschipolata's
1 medium handsinaasappel
3 el traditionele olijfolie
1 el azijn
2 tl Franse mosterd
2 jazz-appels
75 g veldsla
50 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
grillpan
rasp