Gegrilde kipfilethaasjes met ovenaardappelen
Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde aardappelen in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat iets afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plet de aardappelen met de pureestamper, maar stamp niet fijn. Besprenkel met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in ca. 20 min. goudbruin in de oven.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
Meng ondertussen 1/4 van de rest van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een kom en klop tot een dressing. Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes en de dressing door elkaar. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.
Gegrilde kipfilethaasjes met ovenaardappelen
Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde aardappelen in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat iets afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plet de aardappelen met de pureestamper, maar stamp niet fijn. Besprenkel met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in ca. 20 min. goudbruin in de oven.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
Meng ondertussen 1/4 van de rest van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een kom en klop tot een dressing. Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes en de dressing door elkaar. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g roodschillige aardappelen
5 el traditionele olijfolie
400 g cherrytomaten
400 g verse snijbonen
2 tl baharat kruidenmix
300 g kipfilethaasjes
100 g kappertjes
1 tl Franse mosterd
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper
grillpan