Malse kipfilethaasjes met snijbonensalade en ovenaardappelen
bewaar
bewaar

Malse kipfilethaasjes met snijbonensalade en ovenaardappelen

Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 12 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Plet de aardappelen met een vork. Besprenkel met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen en rooster alles ca. 15 min. in de oven.

Breng ondertussen opnieuw een pan water aan de kook. Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook ze in 6 min. beetgaar en giet af.

Meng ondertussen ⅕ van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Meng in een kom de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes en de rest van de olie tot een dressing.

Neem de aardappelen en tomaten uit de oven. Snijd de selderij fijn. Schep de tomaten om met de snijbonen, kappertjes, selderij en de dressing. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Malse kipfilethaasjes met snijbonensalade en ovenaardappelen

Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig