Karbonade van de grill met snijbonen en rode aardappel
De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Voeg de aardappelen toe aan één pan en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel zout toe aan de andere pan en kook in 7 min. beetgaar.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonaden met peper en eventueel zout, gril 4 min. en bestrijk de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.
Maak ondertussen de sjalot schoon en snijd fijn. Rasp met een fijne rasp de gele schil van de halve citroen en snijd de citroen in partjes.
Giet de snijbonen af en doe ze in een kom. Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen weer toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.
Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonaden. Knijp naar smaak wat citroensap over het vlees.
Karbonade van de grill met snijbonen en rode aardappel
De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Voeg de aardappelen toe aan één pan en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel zout toe aan de andere pan en kook in 7 min. beetgaar.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonaden met peper en eventueel zout, gril 4 min. en bestrijk de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.
Maak ondertussen de sjalot schoon en snijd fijn. Rasp met een fijne rasp de gele schil van de halve citroen en snijd de citroen in partjes.
Giet de snijbonen af en doe ze in een kom. Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen weer toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.
Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonaden. Knijp naar smaak wat citroensap over het vlees.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g roodschillige aardappelen
400 g verse snijbonen
360 g schouderkarbonades
1 el Franse mosterd
1 sjalot
½ citroen
15 g ongezouten roomboter
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
grillpan