Karbonade van de grill met snijbonen en rode aardappel
bewaar
bewaar

Karbonade van de grill met snijbonen en rode aardappel

De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Voeg de aardappelen toe aan één pan en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel zout toe aan de andere pan en kook in 7 min. beetgaar.

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonaden met peper en eventueel zout, gril 4 min. en bestrijk de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.

Maak ondertussen de sjalot schoon en snijd fijn. Rasp met een fijne rasp de gele schil van de halve citroen en snijd de citroen in partjes.

Giet de snijbonen af en doe ze in een kom. Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen weer toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.

Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonaden. Knijp naar smaak wat citroensap over het vlees.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karbonade van de grill met snijbonen en rode aardappel

De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig