Karbonade met citroensnijbonen en rode aardappel
De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.
Aan de slag
Boen de aardappelen goed schoon en snijd in de lengte in parten. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappelen en wat zout toe en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 3 cm. Voeg samen met wat zout toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Leg de karbonades in de grillpan en gril 4 min. Bestrijk ondertussen de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Boen de gele schil van de citroen schoon, rasp deze met een fijne rasp of zesteur en snijd de vrucht in partjes.
Giet de snijbonen af in een vergiet en laat uitlekken. Verhit ondertussen de boter in de pan van de snijbonen en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.
Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonades. Knijp naar smaak een partje citroen boven de karbonades uit. Lekker met een schepje mayonaise bij de aardappeltjes.
Karbonade met citroensnijbonen en rode aardappel
De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen goed schoon en snijd in de lengte in parten. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappelen en wat zout toe en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 3 cm. Voeg samen met wat zout toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Leg de karbonades in de grillpan en gril 4 min. Bestrijk ondertussen de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Boen de gele schil van de citroen schoon, rasp deze met een fijne rasp of zesteur en snijd de vrucht in partjes.
Giet de snijbonen af in een vergiet en laat uitlekken. Verhit ondertussen de boter in de pan van de snijbonen en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.
Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonades. Knijp naar smaak een partje citroen boven de karbonades uit. Lekker met een schepje mayonaise bij de aardappeltjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappel
800 g ongesneden snijbonen
720 g scharrelschouderkarbonaden
2 el Franse mosterd
2 sjalotten
1 citroen
30 g ongezouten roomboter
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
grillpan