Karbonade met citroensnijbonen en rode aardappel
bewaar
bewaar

Karbonade met citroensnijbonen en rode aardappel

De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Boen de aardappelen goed schoon en snijd in de lengte in parten. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappelen en wat zout toe en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 3 cm. Voeg samen met wat zout toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Leg de karbonades in de grillpan en gril 4 min. Bestrijk ondertussen de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Boen de gele schil van de citroen schoon, rasp deze met een fijne rasp of zesteur en snijd de vrucht in partjes.

Giet de snijbonen af in een vergiet en laat uitlekken. Verhit ondertussen de boter in de pan van de snijbonen en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.

Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonades. Knijp naar smaak een partje citroen boven de karbonades uit. Lekker met een schepje mayonaise bij de aardappeltjes.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Organic Tempranillo.
algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karbonade met citroensnijbonen en rode aardappel

De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig