Biefstuk met ovenaardappelen tomaat- en courgettesalade
bewaar
bewaar

Biefstuk met ovenaardappelen tomaat- en courgettesalade

Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze, op de blaadjes van de oregano na, fijn. Meng de fijngesneden kruiden met ⅓ van de olie door de aardappelpartjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

Verhit na 15 min. oventijd ⅙ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en bak op hoog vuur in 3 min. per kant medium rosé. Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng met ⅙ van de olie en de azijn.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.

Verdeel de courgettelinten over de borden, leg de halve tomaatjes erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de biefstuk en ovenaardappelen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk met ovenaardappelen tomaat- en courgettesalade

Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig