Biefstuk met ovenaardappelen tomaat- en courgettesalade
Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze, op de blaadjes van de oregano na, fijn. Meng de fijngesneden kruiden met ⅓ van de olie door de aardappelpartjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verhit na 15 min. oventijd ⅙ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en bak op hoog vuur in 3 min. per kant medium rosé. Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng met ⅙ van de olie en de azijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
Verdeel de courgettelinten over de borden, leg de halve tomaatjes erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de biefstuk en ovenaardappelen.
Biefstuk met ovenaardappelen tomaat- en courgettesalade
Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze, op de blaadjes van de oregano na, fijn. Meng de fijngesneden kruiden met ⅓ van de olie door de aardappelpartjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verhit na 15 min. oventijd ⅙ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en bak op hoog vuur in 3 min. per kant medium rosé. Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng met ⅙ van de olie en de azijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
Verdeel de courgettelinten over de borden, leg de halve tomaatjes erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de biefstuk en ovenaardappelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappelen
20 g verse Italiaanse kruidenmix
6 el milde olijfolie
4 biefstukken
2 courgettes
½ el rodewijnazijn
200 g snoeptomaatjes
Dit heb je nodig
bakpapier