Tomatenpilav met kruidige kip
Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen.
Aan de slag
Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de baharat. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.
Schep de rijst erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de snijbonen toe. Schep af en toe om.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd grof. Voeg toe aan de rijst en breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pilav op de borden en leg er de kipfilethaasjes bij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Tomatenpilav met kruidige kip
Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de baharat. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.
Schep de rijst erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de snijbonen toe. Schep af en toe om.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd grof. Voeg toe aan de rijst en breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pilav op de borden en leg er de kipfilethaasjes bij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
345 g kipfilethaasjes
2 tl baharat kruidenmix
1 ui
3 tenen knoflook
5 trostomaten
4 el traditionele olijfolie
300 g zilvervliesrijst
800 ml kraanwater
1 kippenbouillontablet
225 g diepvries snijbonen
20 g verse platte peterselie