Indiase rijstschotel met gegrilde kip en mangochutney
In deze Indiase rijstschotel komen veel smaken samen.
Aan de slag
Verhit 2/3 van de olie in een grote hapjespan. Voeg de wokgroente toe en roerbak 2 min. Voeg de rijst en vadouvan toe en bak 2 min mee.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 12 min. sudderen.
Bestrijk ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer. Verdeel de rijstschotel over diepe borden. Leg de kiphaasjes erbij en serveer de Amsterdamse uien en de mangochutney er apart bij.
Indiase rijstschotel met gegrilde kip en mangochutney
In deze Indiase rijstschotel komen veel smaken samen.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2/3 van de olie in een grote hapjespan. Voeg de wokgroente toe en roerbak 2 min. Voeg de rijst en vadouvan toe en bak 2 min mee.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 12 min. sudderen.
Bestrijk ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer. Verdeel de rijstschotel over diepe borden. Leg de kiphaasjes erbij en serveer de Amsterdamse uien en de mangochutney er apart bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el traditionele olijfolie
800 g Indonesische wokgroente
275 g meergranenrijst
4 tl vadouvan kruidenmix
15 g peterselie
2 kippenbouillontabletten
700 ml water
300 g kipfilethaasjes
320 g Amsterdamse uien
4 el mangochutney
Dit heb je nodig
grillpan