Pilav van meergranenrijst met gegrilde chipolata
Haal de warme smaken van India in huis.
Aan de slag
Maak de uien schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, pompoen, vadouvan en eventueel zout 5 min. op laag vuur.
Roer de boerenkool, rijst en eventueel zout erdoor, schenk 700 ml heet water erbij en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 20 min. garen. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
Bestrooi de pilav met het amandelschaafsel en serveerde worstjes erbij.
Pilav van meergranenrijst met gegrilde chipolata
Haal de warme smaken van India in huis.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de uien schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, pompoen, vadouvan en eventueel zout 5 min. op laag vuur.
Roer de boerenkool, rijst en eventueel zout erdoor, schenk 700 ml heet water erbij en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 20 min. garen. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
Bestrooi de pilav met het amandelschaafsel en serveerde worstjes erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 el (arachide)olie
400 g koelverse pompoenstukjes
1 tl vadouvan kruidenmix
300 g verse boerenkool
300 g meergranenrijst
700 ml water
30 g amandelschaafsel
150 g runderchipolata
Dit heb je nodig
grillpan