Indiase curry met in yoghurt gemarineerde kip
Indiaas met een Grieks accent.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng met de helft van de Griekse yoghurt, de vadouvan en de helft van de olie. Laat marineren tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Bak de gemarineerde kip met de marinade op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, paprika en sugarsnaps in 4 min. beetgaar. Voeg de groenten bij de kip en verhit al roerend nog 1 min.
Hak de amandelen grof. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de groenten, kip en amandelen over de rijst. Serveer met de rest van de Griekse yoghurt.
Indiase curry met in yoghurt gemarineerde kip
Indiaas met een Grieks accent.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng met de helft van de Griekse yoghurt, de vadouvan en de helft van de olie. Laat marineren tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Bak de gemarineerde kip met de marinade op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, paprika en sugarsnaps in 4 min. beetgaar. Voeg de groenten bij de kip en verhit al roerend nog 1 min.
Hak de amandelen grof. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de groenten, kip en amandelen over de rijst. Serveer met de rest van de Griekse yoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
360 g kipdijfilet
400 g YoGood Griekse yoghurt 10%
1 el vadouvan kruidenmix
2 el (arachide)olie
275 g meergranenrijst
1 ui
1 zak puntpaprikamix
200 g verse sugarsnaps
75 g ongezouten geroosterde amandelen