Indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel
Lekkere variant op de originele curry: met aardappelen!
30 min. bereiden
10 ingrediënten
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in ca. 14 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en currypoeder 4 min. op laag vuur.
Snijd de kip in stukken van 2 cm. Voeg de kip, kookroom, bloemkoolroosjes, worteltjes, 150 ml water en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 min. garen met de deksel op de pan. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de curry erop.
Indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel
Lekkere variant op de originele curry: met aardappelen!
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in ca. 14 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en currypoeder 4 min. op laag vuur.
Snijd de kip in stukken van 2 cm. Voeg de kip, kookroom, bloemkoolroosjes, worteltjes, 150 ml water en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 min. garen met de deksel op de pan. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de curry erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg AH Excellent Pommes Rouge aardappel
1 ui
2 tenen knoflook
400 g koelverse bloemkoolroosjes
1 el (arachide)olie
1 el hot currypoeder
300 g kipdijfilet
250 ml Blue Band finesse voor koken
300 g geschrapte worteltjes
150 ml water