Varkenshaas met romige saus
Het is dan wel een AGV'tje, maar wel een fraaie variant.
Aan de slag
Halveer de varkenshaas en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaas in 5 min. bruin.
Pel en snipper de ui. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en paprikapoeder in het bakvet. Voeg de finesse toe en breng aan de kook. Leg de varkenshaas in de pan en stoof geheel onafgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Keer regelmatig.
Kook de aardappelen in 10 min. gaar. Maak de sperziebonen schoon en kook in 8 min. beetgaar. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de varkenshaas met saus, aardappelen en sperziebonen.
Varkenshaas met romige saus
Het is dan wel een AGV'tje, maar wel een fraaie variant.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de varkenshaas en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaas in 5 min. bruin.
Pel en snipper de ui. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en paprikapoeder in het bakvet. Voeg de finesse toe en breng aan de kook. Leg de varkenshaas in de pan en stoof geheel onafgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Keer regelmatig.
Kook de aardappelen in 10 min. gaar. Maak de sperziebonen schoon en kook in 8 min. beetgaar. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de varkenshaas met saus, aardappelen en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
50 g ongezouten roomboter
1 ui
1 tl paprikapoeder
150 ml Blue Band finesse voor koken
800 g koelverse aardappelen
750 g verse sperziebonen
12½ g verse bieslook