Krokante speklapjes en wokgroente met zoetzure saus
bewaar
bewaar

Krokante speklapjes en wokgroente met zoetzure saus

Lekkere combi: zilt van het spek en zoetzuur van de saus

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan ruim water met eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.

Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de knoflook en wokgroente 8 min. op hoog vuur.

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de gember 1 min. Voeg de zilveruitjes met het vocht uit het potje, de ketchup en suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.

Verdeel de speklapjes met de rijst en groente over de borden. Serveer de zoetzure saus erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Krokante speklapjes en wokgroente met zoetzure saus

Lekkere combi: zilt van het spek en zoetzuur van de saus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig