Krokante speklapjes en wokgroente met zoetzure saus
Lekkere combi: zilt van het spek en zoetzuur van de saus
Aan de slag
Breng een pan ruim water met eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de knoflook en wokgroente 8 min. op hoog vuur.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de gember 1 min. Voeg de zilveruitjes met het vocht uit het potje, de ketchup en suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verdeel de speklapjes met de rijst en groente over de borden. Serveer de zoetzure saus erbij.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Krokante speklapjes en wokgroente met zoetzure saus
Lekkere combi: zilt van het spek en zoetzuur van de saus
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water met eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de knoflook en wokgroente 8 min. op hoog vuur.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de gember 1 min. Voeg de zilveruitjes met het vocht uit het potje, de ketchup en suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verdeel de speklapjes met de rijst en groente over de borden. Serveer de zoetzure saus erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
310 g speklapjes
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
400 g Indonesische wokgroente
2 cm verse gember
235 ml zilveruitjes
3 el ketchup
1½ el kristalsuiker