Zoetzure speklapjes
bewaar
bewaar

Zoetzure speklapjes

15 min. bereiden

zeer pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 min. Laat de atjar tjampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min.

Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal. Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.

combinatietipLekker met kroepoek.
variatietipVoor een mildere smaak kun je sambal badjak gebruiken in plaats van sambal oelek.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoetzure speklapjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig