Zoetzure ribkarbonades met rijst
Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de karbonades in repen.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en roerbakmix toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de saus toe en warm 4 min. mee. Meng de taugé door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Zoetzure ribkarbonades met rijst
Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de karbonades in repen.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en roerbakmix toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de saus toe en warm 4 min. mee. Meng de taugé door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
3 cm verse gember
2 tenen knoflook
300 g ribkarbonades
3 el zonnebloemolie
350 g roerbakmix
240 ml woksaus sweet & sour
100 g taugé
6 takjes verse koriander