Omelet met zoetzure saus
Lijkt een beetje op foeyonghai, dit zoetzure eigerecht.
Aan de slag
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met en de sojasaus en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het eimengsel in de pan. Bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege. Bak er zo nog 3. Houd warm op een bord onder een deksel.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de gember toe en roerbak 1 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min. Meng de woksaus en garnalen erdoor en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verdeel de groenten over het midden van de omeletten, rol op en snijd schuin door. Serveer met de rijst en eventueel extra woksaus.
Omelet met zoetzure saus
Lijkt een beetje op foeyonghai, dit zoetzure eigerecht.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met en de sojasaus en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het eimengsel in de pan. Bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege. Bak er zo nog 3. Houd warm op een bord onder een deksel.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de gember toe en roerbak 1 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min. Meng de woksaus en garnalen erdoor en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verdeel de groenten over het midden van de omeletten, rol op en snijd schuin door. Serveer met de rijst en eventueel extra woksaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
2 el Japanse sojasaus
6 el zonnebloemolie
4 cm verse gember
600 g Chinese roerbakmix
6 el woksaus sweet & sour
125 g gekookte en gepelde garnalen
600 g 1 minuut basmatirijst