Bloemkool- en broccoliroosjes
Met een krokante bite van panko en hazelnoten tover je bloemkool en broccoli om tot een feestmaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de groenten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng de panko met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel de kruidenpanko erover. Doe de boter in klontjes erop en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin. Bestrooi met de hazelnoten.
Bloemkool- en broccoliroosjes
Met een krokante bite van panko en hazelnoten tover je bloemkool en broccoli om tot een feestmaal.
bijgerecht
null personen
245 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de groenten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng de panko met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel de kruidenpanko erover. Doe de boter in klontjes erop en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin. Bestrooi met de hazelnoten.
bewaartip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g bloemkool
350 g broccoli
1 rode ui
50 g panko Japans paneermeel
½ el gedroogde tijm
50 g ongebrande hazelnoten
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)