Witvis met notentopping, bloemkool puree en salsa
Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze, zodra het water kookt, in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
Doe ondertussen de hazelnoten in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer. Meng samen met de panko, de helft van de boter, peper en eventueel zout tot een kruimig mengsel. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter en leg de pangasiusfilets erin. Bestrijk met de mosterd, verdeel het panko-notenmengsel erover en druk goed aan. Bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de cherrytomaten in kwarten en snijd de peterselie fijn. Klop een dressing van de olie, azijn en peper naar smaak. Schep de tomaten en peterselie om met de dressing.
Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de melk, de rest van de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep om met de komkommerrauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bloemkoolpuree en pangasiusfilets over de borden en serveer de tomatensalsa erbij.
Witvis met notentopping, bloemkool puree en salsa
Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze, zodra het water kookt, in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
Doe ondertussen de hazelnoten in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer. Meng samen met de panko, de helft van de boter, peper en eventueel zout tot een kruimig mengsel. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter en leg de pangasiusfilets erin. Bestrijk met de mosterd, verdeel het panko-notenmengsel erover en druk goed aan. Bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de cherrytomaten in kwarten en snijd de peterselie fijn. Klop een dressing van de olie, azijn en peper naar smaak. Schep de tomaten en peterselie om met de dressing.
Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de melk, de rest van de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep om met de komkommerrauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bloemkoolpuree en pangasiusfilets over de borden en serveer de tomatensalsa erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g stamppotaardappelen
400 g koelverse bloemkoolroosjes
50 g ongebrande hazelnoten
25 g panko Japans paneermeel
50 g ongezouten roomboter
525 g verse pangasiusfilets
1 el Franse mosterd
250 g cherrytomaten
15 g verse peterselie
1 el traditionele olijfolie
½ el azijn
75 ml halfvolle melk
150 g komkommerrauwkost
Dit heb je nodig
staafmixer
lage ovenschaal (20 x 30 cm)