Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes
Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.
20 min. bereiden
8 ingrediënten
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit in dezelfde hapjespan de helft van de rest van de olie en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook in 5 min. beetgaar. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en de hazelnoten. Verdeel de zalmburgers, broccoli en aardappeltjes over de borden.
Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes
Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit in dezelfde hapjespan de helft van de rest van de olie en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook in 5 min. beetgaar. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en de hazelnoten. Verdeel de zalmburgers, broccoli en aardappeltjes over de borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el traditionele olijfolie
900 g roodschillige aardappelschijfjes
1 tl gedroogde rozemarijn
50 g ongebrande hazelnoten
4 gepaneerde zalmburgers
800 g broccoli
1 el azijn
1 tl Franse mosterd