Rozemarijnaardappeltjes met zalmburger en broccoli
Aardappel en rozemarijn is een gouden combinatie. De hazelnoten geven het gerecht een goede bite.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met het rozemarijn-zeezout en wat peper op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit 1/3 van de olie in dezelfde hapjespan en bak de zalmburgers op matig vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli en eventueel zout toe en kook in 5 min. beetgaar.
Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd. Hak de hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en hazelnoten. Verdeel de aardappeltjes, zalmburgers en broccoli over de borden en serveer.
Rozemarijnaardappeltjes met zalmburger en broccoli
Aardappel en rozemarijn is een gouden combinatie. De hazelnoten geven het gerecht een goede bite.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met het rozemarijn-zeezout en wat peper op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit 1/3 van de olie in dezelfde hapjespan en bak de zalmburgers op matig vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli en eventueel zout toe en kook in 5 min. beetgaar.
Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd. Hak de hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en hazelnoten. Verdeel de aardappeltjes, zalmburgers en broccoli over de borden en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el (olijf)olie
900 g roodschillige aardappelschijfjes
2½ tl rozemarijn-zeezout
50 g ongebrande hazelnoten
4 gepaneerde zalmburgers
800 g broccoli
1 el azijn
1 tl Franse mosterd